donderdag 30 juni 2011

Jeugd en Wetenschap

Ruk voor de verandering eens een veld planten van een ander uit als je ertegen bent dat ze daar staan. Het is eens iets anders.   Je trekt wel onmiddellijk de aandacht, maar die verdwijnt weer even snel als ze gekomen is en begrip krijg je er bij de meesten in onze gemeenschap niet voor. 

Zelf  ben ik voorstander van andere communicatiemiddelen. Toegegeven, de gewassen groeien misschien 'in dienst van de wetenschap' - genetisch gewijzigd als ze zijn - en daar zijn vraagtekens bij te plaatsen. Want kunnen we er wel op vertrouwen dat, eenmaal de wetenschap haar resultaten heeft gehaald en deze vrijgeeft aan de wereld en de commercie, daar ethisch mee zal omgesprongen worden?
Wie zou bovendien durven beweren te kunnen voorzien wat de lange-termijn impact van ggo's op wereld en mens zal zijn?

En toch... zou wetenschap vandaag zijn wat ze geworden is als haar wetenschappers, doorheen de geschiedenis, deze lange-termijnvisie hadden gehad?

Wil je reageren? Maak gebruik van de 'Reacties' link...

1 opmerking:

  1. Is de grondvraag niet wat we eigenlijk weten of kunnen weten? Trouwens, wat noemen wij "weten"? De wetenschap weet misschien genoeg van de dingen om er allerlei mee te doen, maar niet genoeg om te beletten dat er kwaad mee geschiedt.De Dhalai Lama zei onlangs dat onze illusie van het "weten" de grootste kosmische ramp is sinds de bigbang. Zoals Pascal zei: "Nous sommes... un milieu entre rien et tout..(et ne voyons que)...quelque apparence du milieu des choses, dans un désespoir éternel de connaître ni leur principe, ni leur fin." Bij het kijken naar de wereld blijft de mens slechts over " de trembler dans la vue de ces merveilles....et à les contempler en silence."
    Maar toch ben ik blij dat ik met mijn auto over goede en veilige wegen snel naar mijn geliefden kan rijden, met hen kan ICTën en een pilletje heb tegen mijn maagzuur.

    BeantwoordenVerwijderen